Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
26.07.2021, 05:38

Oι ψευτομαγκιές... τελείωσαν και η αγορά καθορίζει τους όρους του παιχνιδιού

Oι ψευτομαγκιές... τελείωσαν  και η αγορά καθορίζει τους όρους του παιχνιδιού

Το Horeca Open από την πρώτη στιγμή που υπήρξαν αντιδράσεις από την εστίαση για τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας και τη δημιουργία covid - free καταστημάτων, τήρησε μια υπεύθυνη στάση. Μια στάση που υπαγορεύονταν από τη λογική, αλλά και από το συμφέρον του κλάδου, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν είναι να ξανακλείσει. Έτσι λοιπόν παρατηρούμε πως ζητούμενο δεν είναι πλέον αν τα μέτρα που θεσπίστηκαν, όπως είναι τα τεστ στους ανεμβολίαστους και η ταυτοποίηση όσων έχουν κάνει εμβόλιο, αν θα τηρηθούν, αλλά πως θα τηρηθούν. Βλέπουμε πολλούς διάσημους εστιάτορες και chef να αλλάζουν γραμμή και από εκεί που έλεγαν "δεν θα γίνουμε αστυνομικοί", να λένε "θα τους ελέγχουμε, αλλά θέλουμε περαιτέρω ελέγχους από το κράτος". Η διαφορά είναι μεγάλη. Και είναι σωστό αυτό που λένε. Ο βασικός έλεγχος να γίνεται από τους ίδιους, καθώς δεν είναι δυνατόν να έχει έναν αστυνομικό κάθε κατάστημα. Αλλά και η πολιτεία πρέπει να εντείνει τους ελέγχους, όχι προς την κατεύθυνση μόνο επιβολής κυρώσεων στους παραβάτες εστιάτορες, αλλά και προστίμων σε όσους πολίτες δίνουν λάθος στοιχεία για το αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι. Το φαινόμενο θα λάβει μεγάλες διαστάσεις, κάτι που γνωρίζουν στο αρμόδιο υπουργείο. Τι κρατάμε από αυτή την ιστορία; Πως η αγορά καθορίζει τους όρους του παιχνιδιού. Όχι το κράτος ή ο επιχειρηματίας. Ο κόσμος θέλει ασφάλεια. Οι εστιάτορες το κατάλαβαν. Η συνέχεια είναι γνωστή...

 

Νικόλας Ταμπακόπoυλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.