Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
10.04.2021, 10:16

Λουκέτα και επενδύσεις

Στις αρχές της εβδομάδας, δύο από τα πλέον ιστορικά εστιατόρια της Βαρκελώνης, το Agut και το Can Soteras, ανακοίνωσαν ότι κλείνουν οριστικά. Νωρίτερα, μία εβδομάδα πριν, το ίδιο συνέβη με άλλες τρεις παραδοσιακές επιχειρήσεις εστίασης της πόλης. Άλλες δύο παλεύουν να επιβιώσουν μέσω delivery και take away. Οι Καταλανοί εστιάτορες κατηγορούν τα περιοριστικά μέτρα, που έχει επιβάλει η τοπική κυβέρνηση για το γεγονός ότι το 30% των επιχειρήσεων Horeca δεν θα ανοίξει πάλι. 

Την ίδια στιγμή, στην Μεγάλη Βρετανία, οι εκεί επιχειρήσεις κατακλύζονται από έναν πρωτοφανή αριθμό κρατήσεων, εν όψη του ανοίγματος των εξωτερικών χώρων της εστίασης, την Δευτέρα, αν δεν αλλάξει κάποιο δεδομένο με την πανδημία. 

Κάποια καταστήματα έχουν επενδύσει σημαντικά ποσά για να φιλοξενήσουν πελάτες σε εξωτερικούς χώρους. Όπως η αλυσίδα Punch Pubs, που ξόδεψε ένα εκατομμύριο στερλίνες !

Δύο θέματα εδώ: 

Πρώτον, εκφράζονται αμφιβολίες για το πόσο κερδοφόρα θα είναι η λειτουργία κάποιων εξ αυτών των επιχειρήσεων.

Δεύτερον, όλοι έχουν λάβει υπόψη τους το ενδεχόμενο να υπάρχουν ταυτόχρονες κρατήσεις από τα ίδια πρόσωπα σε πολλά εστιατόρια, ώστε να διασφαλίσουν ένα τραπέζι κάπου.

Συμπέρασμα:

Απώλειες στον κλάδο Horeca θα υπάρξουν. Είναι δεδομένο. Και είναι ευκαιρία να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι. 

Όπως, επίσης, δεδομένο είναι ότι στην κρίση επενδύεις ως επιχείρηση, για να δηλώσεις "παρών" στο όποιο νέο τοπίο.