Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
17.04.2021, 10:15

Business, as usual...

Είμαι από τους ανθρώπους, που πιστεύουν ότι οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. 
Δείτε, λοιπόν, δύο ενδιαφέροντα στατιστικά από την αγορά Horeca των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που έχουν τη σημασία τους: 
Ενώ από την έναρξη της πανδημίας έως και σήμερα έχουν κλείσει το 10% των εστιατορίων στη χώρα, τα λουκέτα στα food trucks - που είναι πάρα πολύ διαδεδομένα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού - είναι υπερδιπλάσια: 22,5%. 
Για ποιο λόγο;
Διότι πρόκειται για υπηρεσία grab-and-go. Συνεπώς, μπορεί να μην είχαν τους περιορισμούς στον αριθμό των ατόμων, όπως τα εστιατόρια, το γεγονός, όμως, ότι στηρίζουν την πελατεία τους σε στελέχη και εργαζομένους, οι οποίοι ακόμα και σήμερα δουλεύουν εξ αποστάσεως, σημαίνει πως έχασαν σημαντικό κομμάτι του τζίρου τους από το μεσημεριανό στο πόδι, που όλοι αυτοί οι πελάτες απολάμβαναν. 
Από την άλλη πλευρά, τα λουκέτα στα εστιατόρια έχει διπλό και διαρκές αντίκτυπο: 
Πρώτον, στα εμπορικά κέντρα. Τόσο, γιατί οι επιχειρήσεις, που τα διαχειρίζονται, χάνουν έναν ενοικιαστή, που στη σημερινή συγκυρία θα δυσκολευτούν να αναπληρώσουν (ή αυτό δεν θα γίνει άμεσα), όσο και γιατί η μείωση των χώρων εστίασης μπορεί να κάνει ένα mall λιγότερο ελκυστικό στους καταναλωτές και τους ενοικιαστές, μειώνοντας την αξία του.
Δεύτερον, οι μικρές επιχειρήσεις, όπως τα εστιατόρια, βοηθούν τις τοπικές κοινότητες να αναπτύσσονται. Όταν κλείνουν, τα οικιστικά και εμπορικά ακίνητα αρχίζουν να χάνουν την αξία τους. Και αυτό είναι κακή εξέλιξη για τους ιδιοκτήτες και τους επενδυτές. 
Ο λόγος είναι προφανής: 
Σκεφτείτε έναν real estate επενδυτή, που βλέπει τους ενοικιαστές των καταστημάτων του να κλείνουν. Τότε, ο ίδιος θα δυσκολευτεί πιθανότατα να εξασφαλίσει το ίδιο ύψος ενοικίων από τους επόμενους ενοικιαστές. 
Business, as usual...