Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
16.06.2021, 14:39

Σ. Κερκύρας: Γιατί πρέπει να επενδύσουμε στην κατάρτιση του προσωπικού

Σ. Κερκύρας: Γιατί πρέπει να επενδύσουμε στην κατάρτιση του προσωπικού

Μεγάλες είναι οι προσδοκίες καταναλωτών και επαγγελματιών από την επαναλειτουργία της εστίασης, όπως αναφέρει στα Food Expo Debated By Notice ο Σπύρος Κερκύρας, Owner 42bar Restaurant, Monzu, Hide & Seek και Owner Συμβουλευτικής Εταιρίας Bar Solutions, τονίζοντας ότι δυσκολίες υπάρχουν αλλά οι επιχειρηματίες πρέπει να προσπαθούν να μην τις δείχνουν. 
«Οι προσδοκίες για την επαναλειτουργία και η προσμονή του κόσμου να βγει και να διασκεδάσει είναι μεγάλες. Έξι μήνες η εστίαση ήταν στον πάγο και πλέον αν και υπάρχουν δυσκολίες, δεν θέλουμε να δείχνουμε ότι υπάρχει αυτη η κατάσταση. Ο κόσμος δεν θέλει να μιζεριάζει, θέλει να περνά άνετα και ευχάριστα».

Τα αυξημένα κόστη κράτησαν μαγαζιά με εξωτερικούς χώρους κλειστά

Στάθηκε δε και στην απόφαση που πήραν ορισμένοι επιχειρηματίες να μην ανοίξουν, αν και θα μπορούσαν, λόγω του ότι διαθέτουν εξωτερικούς χώρους. 
«Όσοι έχουν μόνο εσωτερικούς χώρους έχουν πληγεί σοβαρά ακόμα και με την επαναλειτουργία, αν και υπάρχουν και επιχειρηματίες, οι οποίοι, ενώ έχουν εξωτερικούς χώρους δεν άνοιξαν, λόγω του ότι τα κόστη που θα τρέχουν, εφόσον ανοίξουν, είναι μεγαλύτερα από τον τζίρο που δίνουν οι εξωτερικοί».

Μεγάλο asset το καταρτισμένο προσωπικό

Ο κ. Κερκύρας υπογράμμισε μάλιστα ότι, τόσο οι επιχειρήσεις εστίασης, όσο και οι προμηθευτές  - εταιρείες πρέπει να επενδύσουν στην κατάρτιση του προσωπικού. 
«Ειδικά μετά την πανδημία το έμπειρο προσωπικό βλέπουμε ότι περιορίζεται. Δυσκολευόμαστε να βρούμε προσωπικό που να θελήσει να εξελιχθεί μαζί μας, είτε μέσα από διάφορα σεμινάρια ή με μετάδοση γνώσης από έμπειρους του κλάδου ή από εταιρείες προμηθευτών, που μέσα από διαγωνισμούς, ή ταξίδια δοκιμής ή σεμινάρια εκπαιδεύουν τους πελάτες τους για τα προϊόντα που διαθέτουν».

Τονίζει δε ότι υπάρχουν επιχειρηματίες που θεωρούν ότι το προσωπικό ειναι αναλώσιμο ή διστάζουν να το εκπαιδεύσουν από φόβο μην πάει στον ανταγωνιστή. «Είναι λάθος αυτό. Το προσωπικό μπορεί να φεύγει είναι δεν είναι καταρτισμένο. Οι επιχειρηματίες, πρέπει να θέλουν να εκπαιδεύσουν τους συνεργάτες τους για να πουλήσουν το προϊόν τους καλύτερα».

Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.