Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
25.07.2020, 23:55

Ν.Κουτουζής (Ρόδακας):Πώς θα κερδίσετε την εμπιστοσύνη των πελατών

Ν.Κουτουζής (Ρόδακας):Πώς θα κερδίσετε την εμπιστοσύνη των πελατών

Τρόπους με τους οποίους οι ιδιοκτήτες εστιατορίων μπορούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πελατών τους, μοιράζεται ένας από τους πλέον έμπειρους επιχειρηματίες του κλάδου, ο Νίκος Κουτουζής, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Ρόδακας, στο Μέτς.
"Η κρίση του κορονοϊού έχει οδηγήσει το καταναλωτικό κοινό στο να δίνει ιδιαίτερη σημασία στο service, στην καθαριότητα και στην υγιεινή και ασφάλεια των καταστημάτων εστίασης", σημειώνει ο Νίκος Κουτουζής και προσθέτει πως "τα πάντα είναι ψυχολογία και ο μόνος τρόπος να προσφέρεις ασφάλεια είναι να την προσφέρεις στους πελάτες σου".  Οι καταστηματάρχες, προκειμένου να καλύψουν τις σύγχρονες απαιτήσεις των πελατών, πρέπει:

  • Να απολυμαίνουν τον εξωτερικό χώρο
  • Να καθαρίζουν και απολυμαίνουν τον εσωτερικό χώρο
  • Να είναι καθαρή η κουζίνα
  • Να καθαρίζεται συχνά η τουαλέτα
  • Να φορά το προσωπικό γάντια
  • Να διαθέτει το προσωπικό μάσκα
  • Να προσφέρονται αντισηπτικά σε κάθε τραπέζι
  • Να προωθούνται οι ανέπαφες συναλλαγές

"Στον Ρόδακα προσφέρουμε τα μαχαιροπίρουνα σε ειδικό σακουλάκι. Με αυτό τον τρόπο, αποφεύγουμε την επαφή με τους πελάτες και τους δημιουργούμε την αίσθηση της προσωπικής φροντίδας. Τα τραπεζομάντιλα είναι μιας χρήσης και αλλάζουν μετά από κάθε γεύμα. Εκτός από τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, ίσως βοηθήσουν στην προσέλκυση καταναλωτών οι χαμηλές τιμές". 

"ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΗΝΕΣ"
Ο κ. Κουτούζης παρατηρεί πως "οι πρώτοι μήνες μετά την άρση του lockdown είναι ιδιαίτερα δύσκολοι. Μέχρι σήμερα, οι καταναλωτές δεν έχουν ξεπεράσει τον φόβο τους. Η αύξηση των κρουσμάτων δεν βοηθά την ψυχολογία του κόσμου, ο οποίος προτιμά να μένει στο σπίτι". 

ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΗΘΕΙΩΝ
Ο ιδιοκτήτης του Ρόδακα σχολιάζει πως "στην πτώση της κατανάλωσης στα εστιατόρια συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό η αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών". Και εξηγεί, λέγοντας πως "πολλοί καταναλωτές πλέον προτιμούν να κάτσουν στο σπίτι, έμαθαν να μαγειρεύουν και να συναντούν τις παρέες τους στον ιδιωτικό τους χώρο".

ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Ο κ. Κουτουζής σημειώνει πως τα μέτρα, που έχουν ληφθεί από την πολιτεία, είναι "ανεπαρκή" και δεν "μπορούν να καλύψουν σημαντικό μέρος της ζημίας, που έχουν υποστεί οι εστιάτορες".

ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ
Ο Νίκος Κουτουζής εκτιμά πως "εφόσον δεν υπάρξει αύξηση κρουσμάτων, από τον Σεπτέμβριο η αγορά θα αρχίσει να ισορροπεί", ωστόσο επισημαίνει πως "δεν πρόκειται να δούμε σύντομα την κίνηση, που είχαμε το 2019".