Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
05.09.2020, 23:07

Χ.Καλλιακάτσος (Nikopolis):Τα κλειδιά για την ανάπτυξη των ξενοδοχείων

Χ.Καλλιακάτσος (Nikopolis):Τα κλειδιά για την ανάπτυξη των ξενοδοχείων

Τις προϋποθέσεις αυτές, που πρέπει να πραγματοποιηθούν, και τις προετοιμασίες, που πρέπει να κάνει ένας ξενοδόχος, προκειμένου να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού, αναλύει στο Horeca Open ο Χρήστος Καλλιακάτσος, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Nikopolis στη Θεσσαλονίκη. "Η πραγματικότητα είναι ιδιαιτέρως δύσκολη. H πτώση είναι περίπου 60% στα ξενοδοχεία", ωστόσο "μια σειρά παραγόντων μπορούν να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα". Συγκεκριμένα, στο Nikopolis, οι κρατήσεις τον Αύγουστο είναι στο -60%, με πληρότητες 35%, ενώ, πέρυσι, την αντίστοιχη περίοδο, οι πληρότητες ήταν στο 90%. 

ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Ο κ. Καλλιακάτσος σημειώνει πως έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο εμβόλιο. "Πιστεύουμε πως όταν υπάρξει εμβόλιο για τον κορονοϊό, οι κρατήσεις θα αυξηθούν επί τόπου. Θα αλλάξει η ψυχολογία του κόσμου και θα έχει όρεξη να ταξιδέψει". Ένα δεύτερο θέμα, που ενδιαφέρει τους ξενοδόχους, είναι αυτό της χρηματοδότησης. Ο ίδιος παραμένει αισιόδοξος πως η επιχείρησή του και άλλες του κλάδου θα κάνουν χρήση των χρηματοδοτικών εργαλείων και θα εγκριθούν οι αιτήσεις τους. Άλλωστε, όπως λέει, "το 90% των ξενοδοχείων έχουν υποβάλλει αιτήσεις χρηματοδότησης". 

ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ

Το Nikopolis, όπως σημειώνει ο Χρήστος Καλλιακάτσος, έχει υιοθετήσει το σύστημα της θερμομέτρησης κατά την είσοδο στο ξενοδοχείο. "Η θερμομέτρηση δεν ισχύει μόνο για τους επισκέπτες, αλλά και για το προσωπικό. Είναι καίριας σημασία για τα ξενοδοχεία να δημιουργούν την αίσθηση της ασφάλειας στο προσωπικό και τους πελάτες τους". 

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ F&B ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ένα ακόμη μυστικό για την ανάπτυξη των ξενοδοχείων είναι, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του Nikopolis, τα εστιατόρια και οι συνεδριακές αίθουσες. "Ένα σημαντικό ποσοστό του τζίρου των ξενοδοχείων προέρχεται από την εστίαση και από τα events. Τα συνέδρια αρχίζουν δειλά δειλά να κινούνται, επομένως με αυξημένα μέτρα ασφαλείας και στοχευμένες κινήσεις, ξενοδοχεία μπορούν να κινηθούν σε αυτό τον τομέα για να ενισχύσουν τα έσοδά τους". 

ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
Σε ό,τι αφορά τα ξενοδοχεία, που προσφέρουν all inclusive υπηρεσίες, "ο τζίρος των εστιατοριών, του μπουφέ και των υπηρεσιών δωματίου είναι σημαντικός. Στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, είναι πολύ σημαντικές οι σχέσεις εμπιστοσύνης με τους προμηθευτές", καθώς "μέσα από αυτές μπορούν να υπάρξουν διευκολύνσεις".