Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
19.09.2020, 22:31

Γιάννης Μωράκης:Εκατοντάδες περιπτώσεις κακόβουλων reviews

Γιάννης Μωράκης:Εκατοντάδες περιπτώσεις κακόβουλων reviews

"Αρκετές κριτικές που λαμβάνουν χώρα δημόσια σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης ή σε ιστοσελίδες είναι κακόβουλες. Πολλές φορές είναι ανταγωνιστές που θέλουν ν'αμαυρώσουν τη εικόνα μιας επιχείρησης και κινούνται δυσφημιστικά κατά μιας άλλης επιχείρησης" δηλώνει ο Γιάννης Μωράκης, CEO της JMK Group στο Horeca Open. Όπως σημειώνει: "στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν κακή φήμη, έχουν δημιουργήσει ψεύτικα προφίλ και μέσω αυτών συκοφαντούν επιχειρήσεις".

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ

Ωστόσο, ο Γιάννης Μωράκης αναφέρει: "Υπάρχουν όμως και σχόλια πραγματικών πελατών. Η αντιμετώπιση αυτών είναι κρίσιμη για την επιχείρηση. Υπάρχουν ειδικά τμήματα σε μεγάλες αλυσίδες που έχουν ως έργο τους την παρακολούθηση των σχολίων και την απάντησή τους σε αυτά. Μάλιστα τα τμήματα αυτά ενημερώνουν τους επιχειρηματίες για τα παράπονα και αρκετά από αυτά λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη και έτσι επιλύονται. Είναι κρίσιμο με τους πελάτες να είσαι ευγενικός και να διορθώνεις τα παράπονά τους". 

ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Ο κ.Μωράκης τονίζει πως "ο φετινός χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος για την εστίαση. Πολλά εστιατόρια δεν θα καταφέρουν να κρατηθούν σε λειτουργία και άλλα δεν θα ανοίξουν. Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται τόσο στις μεγάλες αλυσίδες, όσο και στα μικρότερα καταστήματα. Τα μέτρα, που έχουν παρθεί οδηγούν σε οικονομική ασφυξία τους επιχειρηματίες. Ωστόσο, θεωρώ πως σταδιακά από το 2021 θα επιστρέψει η κατανάλωση, καθώς ελπίζω η ψυχολογία του κόσμου να έχει αλλάξει". 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΝΟΥ
Ο Γιάννης Μωράκης σημειώνει πως "η τάση στην εστίαση είναι η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών. Ηλεκτρονικά μενού, παραγγελίες από το κινητό είναι το παρόν και το μέλλον". Τέλος, ο ίδιος σχολιάζει πως "πλέον οι επιχειρήσεις πρέπει ν'ανταποκρίνονται στο αίσθημα ασφάλειας, που έχουν ανάγκη να νιώσουν οι πελάτες. Αυτό είναι πολύ κρίσιμο, καθώς η θετική γνώμη ενός πελάτη ως προς την τήρηση των μέτρων υγιεινής οδηγεί σε αύξηση της κατανάλωσης από άλλους πελάτες, που θα έρθουν στον χώρο του εστιατορίου".