Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
19.09.2020, 22:29

Κυριάκος Στυλιανού:Φιλτράρισμα στα reviews των πελατών

Κυριάκος Στυλιανού:Φιλτράρισμα στα reviews των πελατών

Υπάρχει ένας σκοτεινός κόσμος στον χώρο του διαδικτύου, είτε αφορά τα social media, είτε τις κριτικές, που κάνουν ορισμένοι πελάτες σε ιστοσελίδες. Και αυτό, γιατί υπάρχουν ψεύτικα προφίλ και άνθρωποι, που έχουν ως δουλειά τα αρνητικά σχόλια. Πρόκειται για ανθρώπους, που παριστάνουν τους πελάτες και κάνουν κακές κριτικές για ένα εστιατόριο, με σκοπό τη δυσφήμισή του, είτε επειδή δουλεύουν για ένα ανταγωνιστικό μαγαζί, είτε επειδή μπορεί να θέλουν ένα δωρεάν γεύμα στο εστιατόριο. Αυτό οδηγεί αρκετά εστιατόρια να κάνουν block ορισμένα ψεύτικα προφίλ", δηλώνει στο Horeca Open ο Κυριάκος Στυλιανού, ιδιοκτήτης του γνωστού Yoko Sushi & Bento. 

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Ο ίδιος βέβαια υπογραμμίζει: "Αρκετές κριτικές όμως είναι καλοπροαίρετες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πελάτες να δίνουν καλό feedback στον επιχειρηματία, κριτικάροντας αδυναμίες οργάνωσης, παραλείψεις πιάτων και διορθωτικές κινήσεις στο service. Αυτές οι κριτικές πρέπει να λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη από τους ιδιοκτήτες εστιατορίων, καθώς αποτελούν κίνητρο αυτοβελτίωσης. Με την άμεση ανταπόκριση του επιχειρηματία σε αυτές τις κριτικές, κερδίζεις τον πελάτη και διορθώνονται λάθη, που μπορεί να σου έχουν διαφύγει".

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
Ο Κυριάκος Στυλιανού είναι αισιόδοξος για το υπόλοιπο του έτους. Όπως αναφέρει "η αγορά ήδη κινείται. Υπάρχει κίνηση και το χειμώνα θεωρώ πως, παρά το αρνητικό κλίμα, θα υπάρξει κατανάλωση. Από το επόμενο έτος εικάζω ότι η εστίαση θα βρίσκεται σε μία ανοδική τάση. Υπάρχει και το delivery, που βοηθά τις επιχειρήσεις να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να καλύψουν τις απώλειες από την φυσική κατανάλωση στα καταστήματα. Εμείς ως εστιατόριο έχουμε συνεργασία ήδη με τη Walt, ενώ έχουμε και δικό μας στόλο delivery". 

ΟΙΚΕΙΟΤΗΤΑ
Τέλος, ο ίδιος σημειώνει: "Την εποχή του κορονοϊού ο πελάτης πρέπει να νιώσει οικεία. Να αισθανθεί ασφαλής και αυτό δεν επιτυγχάνεται μόνο με την τήρηση μέτρων υγιεινής και τις αποστάσεις, αλλά και με την ανθρώπινη επαφή του service με τις ανάγκες του πελάτη".