Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
10.10.2020, 19:26

Γ.Παυλίδης (Sushi Rolls):"Μείωση εισφορών, ΦΠΑ και ουσιαστική στήριξη από την πολιτεία"

Γ.Παυλίδης (Sushi Rolls):"Μείωση εισφορών, ΦΠΑ και ουσιαστική στήριξη από την πολιτεία"

Ο ιδιοκτήτης του γνωστού Sushi Rolls, Γιάννης Παυλίδης, αναφέρει στο Horeca Open πως "τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ανεπαρκή. Δείχνουν να μην μπορούν να υποστηρίξουν την εστίαση ουσιαστικά, καθώς η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι στην ουσία ένα δάνειο από το κράτος, το οποίο πρέπει να επιστραφεί σε δύο με τρία χρόνια. Επίσης, για τις περισσότερες επιχειρήσεις εστίασης, η προκαταβολή πηγαίνει στην κάλυψη των αναγκών του ΦΠΑ και των εισφορών εργαζομένων, όχι στη ρευστότητα για να αντέξει την κρίση. Το κράτος πρέπει να σκεφθεί σοβαρά να λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξη των επιχειρήσεων, όπως μείωση του ΦΠΑ και μείωση εισφορών, για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση". 

"ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ"

Ο κ.Παυλίδης σημειώνει πως "τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Δεν έχουμε ακόμη ζήσει τις συνέπειες της κρίσης, οι οποίες θα φανούν τους επόμενους μήνες. Ο καιρός είναι καλός, πολλοί καταναλωτές βγαίνουν έξω και υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης σε εξωτερικούς χώρους. Όταν χαλάσει ο καιρός όμως, τι θα γίνει;"

ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
"Εμείς, ως επιχείρηση, τηρούμε περισσότερα μέτρα υγιεινής από αυτά, που ορίζουν τα πρωτόκολλα. Εκτός από τη μάσκα και τα γάντια στο προσωπικό, τις συχνές απολυμάνσεις εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, τα αντισηπτικά, έχουμε υιοθετήσει μενού μιας χρήσης ή μενού με barcode. Είναι σημαντικό να μην υπάρχει ανθρώπινη επαφή και ο πελάτης να αισθάνεται άνετα. Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί πως το κόστος για μια επιχείρηση τριάντα ατόμων σε ό,τι αφορά τα μέτρα προστασίας είναι μεγάλο, περίπου €1.000 μηνιαίως. Θα μπορούσε το κράτος να βοηθήσει;" δηλώνει ο Γιάννης Παυλίδης.