Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
17.10.2020, 19:23

Ράκαλος (Hashiko):"Υψηλές προμήθειες-Καμία ενέργεια διευκόλυνσης των εστιατορίων"

Ράκαλος (Hashiko):"Υψηλές προμήθειες-Καμία ενέργεια διευκόλυνσης των εστιατορίων"

"Στην εποχή του κορονοϊού, οι πλατφόρμες delivery, όπως η Wolt και η Ε-food, με τις οποίες συνεργαζόμαστε, έχουν γνωρίσει ιδιαίτερη άνθηση. Ο λόγος είναι πως οι καταναλωτές προτιμούν την κατανάλωση φαγητού στο σπίτι, από το να βγουν έξω εξαιτίας του κορονοϊού. Ωστόσο, οι πλατφόρμες χρεώνουν χρεώνουν μεγάλες προμήθειες, από 20-30%, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν και την παράδοση στα σπίτια των καταναλωτών. Μου κάνει εντύπωση πως σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία δεν προωθούν προσφορές ή δεν στέκονται στο πλευρό των επιχειρηματιών εστίασης, όπως κάνουν αντίστοιχες πλατφόρμες στο εξωτερικό", δηλώνει στο Horeca Open ο Δημήτρης Ράκαλος, υπεύθυνος του γνωστού εστιατορίου Hashiko στο Ψυχικό. 

"ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΟΛΟ"
"Η απάντηση στις υψηλές χρεώσεις μπορεί να είναι η απόκτηση ιδιόκτητου στόλου delivery, για όσα εστιατόρια έχουν τη δυνατότητα να το υποστηρίξουν. Σε αυτή την περίπτωση, η χρέωση είναι πολύ χαμηλότερη, καθώς καταβάλλεται μόνο για την παραγγελία", αναφέρει ο Δημήτρης Ράκαλος. 

"ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ E-SHOP"
"Στο Hashiko έχουμε ιδιαίτερη κίνηση στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Επομένως, οι περισσότεροι καταναλωτές έχουν εκπαιδευτεί στο να παραγγέλνουν μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, το οποίο καταγράφει υψηλά ποσοστά πωλήσεων. Το ίδιο ισχύει και για το take away, καθώς, μέσα στην κρίση του κορονοϊού, καταφέραμε ως επιχείρηση να διατηρήσουμε το σύνολο της κατανάλωσης μέσω take away και delivery", επισημαίνει ο Δημήτρης Ράκαλος. 

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

"Το μυστικό είναι να λαμβάνεις περισσότερα μέτρα από όσα ορίζει ο νομοθέτης. Μόνο έτσι αισθάνονται ασφάλεια οι καταναλωτές και ο επιχειρηματίας θα μπορέσει να αυξήσει την κατανάλωση εντός του καταστήματος. Εμείς στο Hashiko εφαρμόζουμε περισσότερα μέτρα υγιεινής, όπως:

  • Γάντια
  • Μάσκες
  • Ατομικά απολυμαντικά
  • Αντισηπτικά σε όλους τους χώρους
  • Σουπλά μιας χρήσης για το menu
  • Απολύμανση συχνή εσωτερικών και εξωτερικών χώρων".