Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
03.10.2020, 19:00

Ν.Δαδίτσιος (Square 22):Value for money menu και delivery η συνταγή για την κρίση

Ν.Δαδίτσιος (Square 22):Value for money menu και delivery η συνταγή για την κρίση

"Τα κόστη, που προκύπτουν από τη διαχείριση της γραφειοκρατίας, που συνεπάγεται η κρίση του κορονοϊού, είναι πολύ μεγάλα. Και αυτά τα κόστη αφορούν από τον μηχανικό για τη διαμόρφωση των χώρων, τον λογιστή για τις αιτήσεις, που απαιτούνται για επιστρεπτέα καταναλωτή και δάνειο, και του νομικού σε περίπτωση καταγγελιών", δηλώνει στο HORECA Open ο γνωστός σύμβουλος γαστρονομίας, Νίκος Δαδίτσιος, επικεφαλής της Square 22. 

"ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ"
"Στην Ελλάδα, δεν έχουμε εστιατορικούς ομίλους, αλλά κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μικρές επιχειρήσεις να μην μπορούν να καλύψουν το κόστος, που συνεπάγεται η διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού. Οι εστιάτορες έχουν αυξημένες ανάγκες εξαιτίας του κορονοϊού και αυτά τα κόστη προσθέτουν ένα ακόμη βάρος".

ΤΑ TIPS ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
Ο κ. Δαδίτσιος αναλύει τους παράγοντες, που καθορίζουν την επιτυχία ενός εστιατορίου κατά τη διάρκεια της εποχής του κορονοϊού. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: "Αυτό, που πρέπει να κάνει ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου, είναι να τηρεί τα μέτρα. Ο κόσμος δίνει μεγάλη σημασία και κοιτάει τις λεπτομέρειες. Δίνει μεγάλη βάση στην υγιεινή και αρκετά καταστήματα φαίνεται να μην το έχουν αντιληφθεί. Οι καταναλωτές προσέχουν την παραμικρή κίνηση , από το αν είναι τοποθετημένη καλά η μάσκα έως το αν τα μαχαιροπίρουνα είναι σε συσκευασία μιας χρήσης. Επομένως, έχει ιδιαίτερη σημασία τα εστιατόρια να εφαρμόζουν ακόμη πιο πολλά μέτρα από αυτά, που ορίζονται στη νομοθεσία. Bλέποντας αυτό ο πελάτης, του έρχεται στο μυαλό πως η τήρηση των αυστηρών μέτρων επεκτείνεται στην κουζίνα και ας μην έχει πρόσβαση σε αυτήν". 

INFO -ΜΕΤΡΑ
Απολύμανση χώρων
Μάσκα
Γάντια
Τήρηση αποστάσεων
Συσκευασίες μιας χρήσης για μαχαιροπίρουνα και μαντιλάκια

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ DELIVERY
Ένα δεύτερο στοιχείο επιτυχίας ενός εστιατορίου είναι η προσαρμοστικότητα. Ο κ. Δαδίτσιος σημειώνει πως "τα καταστήματα πρέπει να προχωρήσουν στο online delivery, καθώς πλέον ο κόσμος αγοράζει μέσω διαδικτύου και εφαρμογών". 

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟ MENU
Τελευταίο στοιχείο, που οδηγεί στην επιτυχία ένα εστιατόριο, σύμφωνα με τον κ. Δαδίτσιο, είναι το menu. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, "η εστίαση είναι ένα κομμάτι εισοδήματος, που κοιτούν τελευταίο οι καταναλωτές και είναι από τα πράγματα, που κόβουν στα έξοδα. Σε περιόδους κρίσης, είναι ευαίσθητοι σε θέματα τιμής. Επομένως, οι ιδιοκτήτες εστιατορίων μπορούν να συνδυάσουν πιάτα σε χαμηλότερη τιμή ή να προσφέρουν menu combo".