Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
03.10.2020, 18:57

Α.Σταύρου (Kastelorizo Group):Σημαντικά τα κόστη διαχείρισης των επιπτώσεων της πανδημίας

Α.Σταύρου (Kastelorizo Group):Σημαντικά τα κόστη διαχείρισης των επιπτώσεων της πανδημίας

 "Η κατάσταση στην εστίαση είναι δύσκολη. Στη μειωμένη κίνηση πρέπει να προστεθεί και το κόστος διαχείρισης της κρίσης. Αυτό αφορά κυρίως στα λογιστικά έξοδα, αλλά και στα νομικά, γιατί, για να αιτηθείς στήριξη του κράτους, απαιτεί μια διαδικασία, που είναι κοστοβόρα ( για τις μικρότερες επιχειρήσεις) και ιδιαίτερα χρονοβόρα, προκειμένου να βρεις τα κατάλληλα δικαιολογητικά. Εκτός, όμως, αυτό, ορισμένοι μπορούν να έρθουν αντιμέτωποι και με αυξημένα νομικά κόστη εξαιτίας ελέγχων ή καταγγελιών εργαζομένων. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί σε εμάς, αλλά συμβαίνει γενικότερα", δηλώνει στο Horeca Open ο Αντώνης Σταύρου, CEO του Kastelorizo Group. 

INFO  – KASTELORIZO GROUP
Καστελόριζο, Κηφισιά
Καστελόριζο Βάρκιζα
Ορίζοντες, Λυκαβηττός
Όμικρον, Κηφισιά
Ρακί Μεζέ, Καλλιθέα
Κ.Grill, Τζιτζιφιές
Μezze, Γλυφάδα
Ramino, Γλυφάδα
K.Grill, Βούλα 
Ζουμπουρλού, Ψυρρή
Omnivore, Πλ. Αγίας Ειρήνης

ΕΝ ΑΝΟΜΟΝΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Ο κ. Σταύρου αναφέρει πως "ως εταιρεία έχουμε κάνει τα χαρτιά μας και ξέρουμε πόσο χρονοβόρα διαδικασία είναι, προκειμένου να λάβουμε δάνειο από το ΤΕΠΙΧ και επιστρεπτέα προκαταβολή. Το δάνειο έχει εγκριθεί και αναμένουμε τις εκταμιεύσεις. Ωστόσο, ήταν δύσκολη και ιδιαίτερα γραφειοκρατική διαδικασία". 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Η Kastelorizo Group, παρά την κρίση, συνεχίζει το επενδυτικό της πλάνο και στοχεύει στο άνοιγμα νέων καταστημάτων. 

Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Όπως σημειώνει ο κ. Σταύρου, " στην εποχή που ζούμε, αλλά και πριν, έχει ιδιαίτερη σημασία να αισθάνεται ο πελάτης ασφαλής. Για να γίνει αυτό, απαιτείται λεπτομερής οργάνωση και ενέργειες, που θα του αποδεικνύουν πόσο σοβαρή υπόθεση είναι για το εστιατόριο η υγιεινή. Μόνο έτσι θα μπορέσει ν' απολαύσει το γεύμα του και να μην αισθάνεται ανασφάλεια". 

INFO-ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Γάντια και μάσκες στο προσωπικό
Αντισηπτικά στους χώρους
Αντισηπτικά στα τραπεζάκια
Ειδικές συσκευασίες για μαχαιροπίρουνα
Τήρηση αποστάσεων
Συχνές απολυμάνσεις εσωτερικών και εξωτερικών χώρων