Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
07.11.2020, 18:25

Γ.Κώστογλου (Albion):Το menu δεν επιτρέπει σε όλους το delivery και το takeaway

Γ.Κώστογλου (Albion):Το menu δεν επιτρέπει σε όλους το delivery και το takeaway

"Πολλά εστιατόρια θα κλείσουν εξαιτίας του κορονοϊού και των άδικων μέτρων για lockdown στην εστίαση. To delivery και το takeaway δεν αποτελεί λύση για όλα τα εστιατόρια, για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι γενικότερος και έχει να κάνει με τις υψηλές προμήθειες των πλατφορμών delivery. Δε νομίζω ότι προκύπτει κέρδος για τις επιχειρήσεις, που συνεργάζονται με αυτές. Ο δεύτερος λόγος, που αφορά και το εστιατόριό μας, έχει να κάνει με το menu. Δεν μπορείς το menu να το εντάξεις σε υπηρεσίες takeaway και delivery, γιατί έτσι υποτιμάς το προϊόν σου, ρίχνεις την ποιότητά σου. Επομένως, προτιμούμε να μείνουμε κλειστοί όσο διάστημα ορίσει η κυβέρνηση και να μην προχωρήσουμε σε delivery", δηλώνει ο υπεύθυνος του Albion, Γιώργος Κώστογλου, στο Horeca Open. 

"ΑΔΙΚΟ ΤΟ LOCKDOWN"

Ο ίδιος συνεχίζει, λέγοντας πως "το lockdown στην εστίαση είναι άδικο μέτρο. Όχι μόνο γιατί οδηγούνται στην ανεργία εργαζόμενοι και πολλά εστιατόρια θα κλείσουν, αλλά επίσης επειδή είναι ένας κλάδος, που τηρεί ευλαβικά τα μέτρα υγιεινής στο σύνολό του. Υπάρχουν περιπτώσεις, που δεν έχουν τηρηθεί τα μέτρα, είναι λίγες και το κράτος πρέπει να τιμωρήσει παραδειγματικά τους ιδιοκτήτες, που προέβησαν στην καταπάτηση των περιοριστικών μέτρων. Όμως, δεν γίνεται για αυτούς τους λίγους να την πληρώνει όλος ο κλάδος". 

"ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ"
Tα μέτρα οικονομικής στήριξης, που έλαβε η κυβέρνηση, "είναι ανύπαρκτα. Όταν ένα εστιατόριο έχει έξοδα, που τρέχουν, όπως το ενοίκιο και οι ασφαλιστικές εισφορές, τότε δεν μπορεί να καλυφθεί από τα μέτρα. Θα έπρεπε να υπάρξει ξεκάθαρη πρόβλεψη για μεγαλύτερα ποσά, η επιστρεπτέα προκαταβολή να μην επιστρεπτέα, αλλά να δοθεί με τη μορφή επιδότησης και αναγκαστικά τα ενοίκια να μειωθούν προς όλους, τουλάχιστον έως τον Μάρτιο του 2021".