Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
14.11.2020, 18:02

Δ.Ράκαλος (Hashiko):Οι συνέργειες μεταξύ καταστημάτων αυξάνουν την κατανάλωση

Δ.Ράκαλος (Hashiko):Οι συνέργειες μεταξύ καταστημάτων αυξάνουν την κατανάλωση

"Όπως παρατηρήσαμε πριν το lockdown και νομίζω θα παρατηρηθεί και μετά την άρση του, οι συνέργειες μεταξύ μαγαζιών εστίασης, που παρέχουν διαφορετικές υπηρεσίες, είναι μια λύση στην αύξηση της κατανάλωσης. Εμείς συνεργαζόμαστε με το μαγαζί, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα μας στο Ψυχικό, το Finca Vigia, το οποίο είναι premium bar. Πολλοί πελάτες θέλουν να παραγγείλουν cocktail, επομένως το καταναλώνουν στο μαγαζί αυτό με τα δικά μας sushι", δηλώνει στο Horeca Open ο Δημήτρης Ράκαλος, υπεύθυνος του Hashiko στο Ψυχικό. 

ΑΥΞΗΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟ E-SHOP
"Η κίνηση στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα κάθε μέρα αυξάνεται. Η νέα πραγματικότητα, που επιτάσσει η κρίση του κορονοϊού, φέρνει στο προσκήνιο τις ηλεκτρονικές παραγγελίες. Μόνο έτσι μπορεί να διατηρηθεί η κατανάλωση σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, καθώς οι καταναλωτές πλέον έχουν εκπαιδευτεί να καταναλώνουν περισσότερο στο σπίτι, παρά στα μαγαζιά. Τώρα, που υπάρχει lockdown δε, η μόνη λύση να διατηρηθεί η κατανάλωση είναι το takeaway, το delivery και οι ηλεκτρονικές πωλήσεις. Είμαστε τυχεροί στο Hashiko, γιατί δεν έχουμε πτώση της κατανάλωσης συγκριτικά με τα προ lockdown επίπεδα", αναφέρει ο ίδιος. 

ΜΕ ΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΤΟ DELIVERY
Ο κ. Ράκαλος σημειώνει πως "το delivery μέσω πλατφορμών είναι ασύμφορο, καθώς χρεώνουν μεγάλες προμήθειες. Εμείς έχουμε αναπτύξει τον δικό μας στόλο delivery και το αποτέλεσμα, που έχουμε δει, είναι πράγματι εντυπωσιακό, καθώς αποτελεί μια επικερδή λύση". 

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
"Το μυστικό είναι να λαμβάνεις περισσότερα μέτρα από όσα ορίζει ο νομοθέτης. Μόνο έτσι αισθάνονται ασφάλεια οι καταναλωτές και ο επιχειρηματίας θα μπορέσει να αυξήσει την κατανάλωση εντός του καταστήματος. Εμείς, στο Hashiko, πριν το lockdown,  εφαρμόζαμε περισσότερα μέτρα υγιεινής, όπως:

  • Γάντια
  • Μάσκες
  • Ατομικά απολυμαντικά
  • Αντισηπτικά σε όλους τους χώρους
  • Σουπλά μιας χρήσης για το menu
  • Απολύμανση συχνή εσωτερικών και εξωτερικών χώρων".