Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
30.01.2021, 14:57

Food Tech Stories: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εστίασης

Food Tech Stories: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εστίασης

Του Νίκου Δαδίτσιου*

 
“Η μη έγκαιρη ενσωμάτωση στην ψηφιακή οικονομία", είναι ο κύριος λόγος, για τον οποίο, σχεδόν οι μισές εταιρείες του Fortune 500 εξαφανίστηκαν από το 2000. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, η ψηφιοποίηση της επιχείρησης σας είναι μια θεμελιώδης και επείγουσα αναγκαιότητα, προκειμένου να της δώσετε πηγές εισοδήματος και νέες ευκαιρίες δημιουργίας αξίας. Ο τεχνολογικός μετασχηματισμός ακούγεται όλο και πιο συχνά ως φράση-κλειδί στο χώρο των επιχειρήσεων και για τους μεγαλύτερους σε ηλικία ιδιοκτήτες, οι οποίοι έχουν συνηθίσει να διευθύνουν την επιχείρησή τους με παλιομοδίτικο τρόπο, ηχεί παράξενα. Όμως άν γίνει σωστά, η ψηφιοποίηση μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση όλων των διαδικασιών λειτουργίας της επιχείρησης σας, στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών της και στην προώθηση της συνέπειας.

ΧΡΟΝΟΣ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΥΠΟΜΟΝΗ

Ορισμένες εταιρείες θεωρούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό μια δαπανηρή και περιττή αλλαγή. Και δεν μπορείτε να τους κατηγορήσετε για αυτό, καθώς η διαδικασία απαιτεί χρόνο, επένδυση και υπομονή. Ειδικά οι ιδιοκτήτες εστιατορίων είναι συχνά απρόθυμοι να το κάνουν. Αλλά ποτέ δεν έκαναν περισσότερο λάθος. Τα εστιατόρια δεν μπορούν και δεν πρέπει να αγνοήσουν την ψηφιακή οικονομία. Για αυτούς, η ψηφιακή μετάβαση σημαίνει να ανοίξουν έναν κόσμο ατελείωτων επιχειρηματικών ευκαιριών και να αλλάξουν ολόκληρη την επιχειρηματική λογική τους. Μεταξύ των πιο αποτελεσματικών ψηφιακών εργαλείων, είναι οι υπηρεσίες παράδοσης, τα κοινωνικά μέσα και η αναδυόμενη τεχνολογία.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ DELIVERY
Έτσι, οι υπηρεσίες παράδοσης ή αλλιώς Delivery όπως συνηθίζουμε να τις αποκαλούμε, όπως η Wolt και το E-food, είναι το πιο προφανές και απαραίτητο βήμα, εάν θέλετε να ζωντανέψετε την επιχείρηση σας, μιας και σας βοηθούν να προσελκύσετε το κοινό-στόχο σας και να συνδεθείτε με νέους επισκέπτες. Εννοώ, σε ποιον δεν αρέσει να χαλαρώνει σε έναν καναπέ με υπέροχο φαγητό, που παραδίδεται απευθείας στο κατώφλι του;

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

Όσον αφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν είναι καν επιλογή τώρα. Αποτελεί πρωταρχικό μέρος της στρατηγικής μάρκετινγκ της επιχείρησης σας σήμερα. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας μεσάζων, που σας συνδέει με τους πελάτες σας και ενισχύει την προβολή σας. Ωστόσο, αυτά δεν είναι τα κύρια προνόμια της ψηφιακής προσέγγισης. Η ψηφιακή οικονομία δεν αφορά μόνο πλατφόρμες, κοινωνικά μέσα και αναδυόμενες τεχνολογίες. Μας επιτρέπει να μετατρέψουμε την επιχείρησή μας από ένα εστιατόριο σε ένα οικοσύστημα.

Ως οικοσύστημα, μπορούμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας μια αξέχαστη εμπειρία. Οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν σε εστιατόρια μόνο για να πάρουν κάτι να φάνε. Φυσικά, το φαγητό και τα πιάτα παραμένουν απαραίτητα, αλλά η συνολική εμπειρία, οι ιστορίες πίσω από τις συνταγές, έχουν γίνει πολύ πιο κρίσιμα τα τελευταία δύο χρόνια.

Και αυτό κάνει την επιχείρηση εστιατορίων μια εξαιρετική εμπειρία για μένα.

*Ο Νίκος Δαδίτσιος είναι Founder & CEO της Square 22 Ltd